Китайци откриват Севлиево

На 14 август 2017 г. от 9:30 часа в зала 300 в административната сграда на община Севлиево ще се проведе официална среща с делегацията от район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, Китайска народна република. По време на срещата гостите от Китай ще запознаят своите домакини с представлявания от тях район, с неговите икономически показатели и потенциални възможности за двустранно сътрудничество.

Представителите на китайската местна власт пристигат у нас по покана на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, а поводът е подписаният през пролетта на тази година меморандум за сътрудничество от кметовете на двата града по време на официалното посещение на делегация от Община Севлиево в Китай. Според документа страните се договарят за “търговско-икономическо сътрудничество, туризъм и земеделие, образование и обучение, и всички останали области, за които двете страни считат, че е необходимо“.

Споразумението между двете страни е факт, благодарение на активното съдействие от страна на китаиста Петко Хинов, който е родом от Севлиево.

По време на тридневния си престой в Севлиево (13-15 август), китйската делегация, водена от заместник-кмета на Народната власт в Нанхай г-н Чън Шао-уън, ще се запознае с представители на местната икономика, ще разгледа забележителностите на града, античния град – крепост ”Хоталич”, мотополигона в с. Росица и родното село на Дан Колов.

Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в …

Споделете

PinIt