България Север, Общество

Пиарка на община Дряново с опит за цензура над „Габрово Нюз“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Вчера (17 август) след статията, под заглавие „Защо кметът на община Дряново мълчи?!“, с нас се свърза пиарка, представила се за Десислава Атанасова, представляваща въпросната институция и с остър тон ни попита защо сме пуснали публикацията, след като има отворена процедура по достъп до обществена информация, изискана от „Габрово Нюз“.

Тонът на общинския служител беше като на „учителка, размахваща показалка и караща се на любознателен ученик.“ Причината да публикуваме статията бе уверението, което получихме от администрацията на кмета, че изисканата от нас информация ще бъде ни бъде предоставена на 16-ти, или най-късно на 17 август.

Ние търпеливо изчакахме повече от седмица отговорите на инж. Мирослав Семов и институцията да се задейства, защото получихме обещанието, че ще ни ги изпратят най-късно на въпросната дата.

Ден по-късно, 18 август, получаваме на електронната си поща заповед, че инж. Семов е разпоредил да и ни се отговори, а самите отговори явно ще се забавят още малко във времето.

Надяваме се, че инж. Мирослав Семов не търси начин „да прикрие“ някои от обществените поръчки, за които питаме.

Следва продължение…

*Редакторска бележка:
Чрез извършената публикация и изисканата от нас информация по Закона за достъп до обществената информация Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ не цели да дискредитира, урони престижа, клевети или злепостави Община Дряново, кметът инж. Мирослав Семов и неговата пиарка Десислава Атанасова, а да даде гласност и повече яснота относно публичните харчове и обществените поръчки.  

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730