България Север

Семейството от Богданчовци били застреляни преди пожара

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Семейството от габровското село Богданчовци, които на 11 август бяха намерени мъртви в изгорялата си къща, са били убити, информира днес (18 август) местният печатен ежедневник „100 Вести“.

От материала, чиито автор е журналистът Ружа Любенова, става ясно, че мъжът и жената са намерили смъртта си по идентичен начин, с изстрел в сърдечната област. Това е показал резултатът от извършената аутопсия на телата на двамата съпрузи.

Информацията е била съобщена от Окръжна прокуратура – Габрово. Смъртта на двамата е настъпила вследствие на огнестрелните рани, а не на огнената стихия, обхванала къщата.

„Установени са огнестрелни рани в сърдечната област. Засега не можем да кажем какво е оръжието, заради последиците от пожара. На този етап не можем да говорим за мотив“, каза пред „24 часа“ говорителят на Окръжна прокуратура – Габрово Людмила Рачева.

Предполага се, че извършителят на тежкото криминално престъпление е подпалил умишлено къщата, за да прикрие следите си. Пожаро – техническата експертиза не е готова и към момента не е ясно откъде е тръгнал пожарът. Куршуми от телата на загиналите няма извадени.

Ще припомним, че трагедията се случи в петък, 11 август. Тогава двама души загубиха живота си, след като изгоряха при пожар, изпепелил къщата им. Сигналът за горящата сграда бе постъпил в пожарната в 03.51 часа.

След потушаване на пламъците, в къщата бяха намерени труповете на мъж и жена, които по първоначални данни са били семейството, живеещо в дома. Телата на загиналите бяха откарани за аутопсия в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.115 от НК срещу неизвестен извършител. Действията по изясняване на всички обстоятелства се извършват под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730