Бизнес и Политика

КРИБ подкрепя минната индустрия срещу „зеления рекет“

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поздрави минния бранш по повод днешния му празник и заяви подкрепата си в борбата срещу „зеления рекет“.

„Като най-големия представител на бизнеса в България КРИБ има готовност да Ви подкрепя и занапред за постигане на основните цели и приоритети в минното дело и в икономиката на страната като цяло. Един от тях е да продължим заедно да се борим срещу т. н. „зелен рекет” на „зелените“ организации върху цялата българска икономика, за да запазим инвестиционния интерес към България и да бъдат реализирани важни за страната ни инфраструктурни проекти, съобразени с опазването на околната среда“, пише председателят на КРИБ Кирил Домусчиев до Минно-геоложката камара, цитиран от Economic.bg.

„Вие допринесохте за насърчаването на редица инициативи и политики, които осигуриха добра перспектива за предприятията от минния бранш и повишиха тяхната конкурентоспособност в условията на динамичния международен пазар“, пише още Домусчиев.

Той изтъква важността и структуроопределящата роля на минната индустрия, която осигурява суровините, които се преработват в страната.

„Цели отрасли от националната икономика не биха съществували без вашия всеотдаен труд. Стабилността в сектора се обуславя от високия професионализъм на заетите в него, привличането на инвестиции, въвеждането на нови технологии, прилагането на принципите на корпор…