Бизнес и Политика

Монбат купува трета чуждестранна компания

След придобиването на две фирми от Германия – Akkumulatorenwerke GmbH (ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ) и EAS Germany GmbH (ЕАС Германия ГмбХ), българският производител на акумулатори Монбат има намерение да купи мажоритарния дял от публичната компания за акумулаторни батерии в Тунис ASSAD. Това става ясно от публикуваното корпоративно съобщение на страницата на БФБ.

Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след извършване на дю дилиджънс на компанията, който се очаква да приключи в края на ноември 2017 година.

Сделката не е финализирана и нейното сключване зависи от окончателното решение на страните, както и от съответно одобрение от съответните институции на капиталовите пазари, в случай че такова е необходимо.

В сесията на БФБ-София от 18 август 2017 година към 11:00 ч. бяха прехвърлени 1 190 акции на Монбат АД на обща стойност 13 448 лева, при последна цена от 11.30 лева за акция. От началото на годината акциите на компанията са се повишили с 16.98% при пазарна капитализация от 440 700 000 лева.