Интериор

Какви коли карат най-бедните

Статистиките за продажбите на автомобили обикновено подминават високомерно тези пазари. Там всяка нова кола независимо от марката и модела е не просто ежедневно удобство, а истински символ на разкоша. Мащабите на бедността и мизерията в тези държави не подлежат на описание, но дори и там има хора, които не разчитат за превоза си на собствените си крака или впрегатен добитък. Това са най-популярните автомобили в най-изостаналите икономически страни в света.

Того

Икономиката на западноафриканската Република Того разчита изцяло на добива на полезни изкопаеми. Селското стопанство и животновъдството са развити слабо заради климата и местните насекоми. Брутният вътрешен продукт (БВП) е $607 (1 012 лв.) на глава от населението. Страната има огромни проблеми със здравеопазването – всеки 20-и тогоанец е инфектиран с вируса на ХИВ.

Официална статистика за продажбите на нови коли в Того не се води. Маркетинговите аналитици формират изводите си единствено на наблюдения и общодостъпни материали в интернет. Най-популярните модели са Land Cruiser Prado, Toyota Hilux и Mitsubishi L200.

Мадагаскар

Знаменитият остров в Индийския океан води неравна борба с бедността и всячески се стреми на подобри финансовото положение на населението, но с БВП около $450 (750 лв.) перспективите не изглеждат никак бляскави. Страната е най-големият производител на ванилия в…