Автомобили

Най-интересните спортни автомобили от салона във Франкфурт (IV част)

Стигаме и до последната част от завидното разнообразие от спортни автомобили на международното автоизложение във Франкфурт, на което присъствахме. Тук ще обърнем най-голямо внимание на азиатските производители и техните най-нови попълнения. Ще започнем от един производител, който много сериозно се е заканил на европейските производители и новия му спортен седан KIA Stinger.

Автомобилът ще има мощност от 360 конски сили идващи от V6 битурбо двигател работещ с осемстепенна автоматична скоростна кутия, която ще изпраща мощност и към четирите колела.

Автомобилът е насочен към класа на трета серия на BMW, Audi A4 и C-класата на Mercedes-Benz.

Следва един самурай, който в момента притежава титлата за най-бърз автомобил с предно задвижване – Civic Type R. Този автомобил ще бъде след по-малко от месец в столицата ни за автоизложението Sofia Motor Show.

Една машина, за която сме писали достатъчно много, но решихме да я споделим с вас, защото едва ли ще я видим на живо скоро – NSX.

Производителя бе осигурил шаси, което да показва сложното хибридно задвижване включващо един V6 битурбо двигател и общо три електродвигателя.

Не, това не е евтомобилът на Дарт Вейдър, а нещо изцяло карбонизирано – състезателната версия на NSX за GT3 сериите, която от другата година ще видим по пистите.