Интериор

Симпатичен проект за малка кухня с приобщен балкон

Когато пространството в кухнята не стига, за да създадем кухнята на мечтите си и да превърнем мястото в удобно за гответене и приятно за престой помещение, на помощ идва балкона, чиято площ можем (понякога) лесно да прибавим към общата площ на стаята. В статията ще разгледаме един класически пример за приобщаване на балкона към жилищното пространство, като по този начин е постигнато по-добро зониране и разпределение на пространството.

Дизайнът на помещението е модерен, а избраната цветова схема е в типичните за малки помещения светли нюанси с преобладаващ бял цвят. Заложено е на семплите и компактни мебели, като е осигурено място за всичко необходимо, за да се превърне малката кухня в приятно място за готвене и удобно място за хранене и почивка. Кухненския бокс е изключително компактен и предлага само най-необходимото, а дизайнът му е съвсем изчистен, като дори липсват дръжки на вратите.

Пред кухненския бокс е позиционирана малка маса с четири стола, която обособява зоната за хранене. Точно до нея пък е разположен малък, но удобен диван за двама, а широкоекранния телевизор срещу него е монтиран върху въртящ се пилон, което от своя страна осигурява на собствениците перфектния визуален ъгъл, в която и част от помещението да се намират.

Площта на балкона е усвоена много добре, като там е разположен хладилника, удобна система от рафтове, още едно удобно канапе, от което собствениците могат да се наслаждават на градските гледки, благодарение на ниските прозорци. По протежението на прозореца е изграден красив дървен барплот, който е перфектното място за чаша вино, сутрешно кафе или бърза закуска.