България Север

„Метъл за смет“ минава през Плевен – програмата на събитието

Тази седмица започва третото издание на турнето “Метъл за Смет”, което се превръща в традиция за група GRIMAZE.
Турнето ще мине и през Плевен и ще включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 8 града, сред останалите: Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Пловдив и София.
Информация за събитието в Плевен:

– 20.10 – Концерт в бар Rock n Rolla от 23:00 ч.

– 21.10 – Почистване около малкия язовир в „Кайлъка“ от 12:00. Среща в 12:00 ч. пред Музея на виното, означен на картата. Който има нужда от превоз от Плевен до язовира – нека пише на страницата или в събитието:

https://www.facebook.com/events/477871729258095

Идеята за турнетата тръгва от инициативата “Да Живеем в Чистота”, която GRIMAZE започват като страничка във фейсбук, където качват снимки от почиствания, които правят, пътувайки като група. Постепенно стотици други хора започват да пращат собствени снимки и инициативата събира над 7000 последователя и успява да изчисти над 280 000 литра отпадъци от природата. В един момент идеята за турнетата “МЕТЪЛ ЗА СМЕТ” идва натурално, защото хората, които подкрепят инициативата, започват да пращат запитвания за организирани съвместни почиствания.

Ето кадри от последното такова турне, което се състоя миналата пролет и на което с помощта на хора от публиката се събраха над 65 000 литра отпадъци:

Материалът „Метъл за смет“ минава през Плевен – програмата на събитието е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.