България Север

Вечер под наслов „Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея“ инициира читалището в Брестовец

Читалище „Наука“ отбелязва и своя 90-годишен юбилей

„Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея!“ – това беше мотото на културно-информационната среща в читалище „Наука 1927“ в село Брестовец, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и подготовката за предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Събитието бе част от инициативите, с които читалище „Наука“ отбелязва своя 90-годишен юбилей.

„Като председател на Съвета на ЕС, България ще има уникален шанс да покаже, че е готова да бъде добър балансьор на процесите, свързани с огромните предизвикателства като бъдещето на Европа, въпросите, касаещи миграцията и сигурността, климатичните проблеми, решаването на социалните въпроси“, каза заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова по повод поемането на ротационното председателсво на Съвета на ЕС от страната ни на 4 януари 2018 година. Тя накратко представи и трите ключови послания на Българското председателство – конкурентоспособност, консенсус и кохезия.

Своя творчески прочит по темата направиха децата от детска фолклорна група „Брестовчанчета“, възпитаниците на детска градина „Лилия“, група за народни песни „Брестовчанка“ и групата на стари градски песни към читалище „Наука 1927“ в село Брестовец.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Снимки: Областна администрация – Плевен

Материалът Вечер под наслов „Нова Европа – аз се гордея, че България е част от нея“ инициира читалището в Брестовец е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.