Изкуство и Общество

Човешки останки бяха намерени в крокодил

Човешки останки бяха намерени в крокодил, дълъг над четири метра, съобщи „Скай нюз“. Смята се, че влечугото е изяло възрастна жена в австралийския щат Куинсланд.

Ан Камерън, страдаща от деменция, е напуснала старческия дом, в който е била настанена. Дрехите й са открити близо до река в тропическа гора, разкриха местните служби. Няколко часа по-късно е открит и крокодилът, убил 79-годишната жена. Специалисти са изследвали животното, като в него са намерени човешки останки. Разследването продължава.

Съдебни лекари ще потвърдят, че останките са на възрастната жена, която се е изгубила по време на разходката си и е била нападната от влечугото. Соленоводните крокодили убиват средно по двама души годишно в района.

Броят им се е увеличи, защото през 70-те години на миналия век са обявени за застрашен вид и властите предприемат стъпки, за да ги защитят. От семейството на Ан Камерън посочиха, че не искат нито едно от тези животни да бъде убито.

Старческият дом не е забранявал на възрастните хора да го напускат. Синът на починалата жена заяви, че семейството не обвинява служителите в дома. Австралийските служби обявиха, че крокодилът е бил евтаназиран.