Спорт

Моуриньо: Никога не се оплаквам!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана много доволен от победата с 1:0 над Бенфика в Португалия, която почти сигурно ще прати „червените дяволи“ във фазата на директните елиминации в Шампионска лига.

„Въпреки всичките ни проблеми с контузии, в 12 мача имаме 10 победи, 2 равенства и 9 „сухи“ мрежи. Не е зле, нали? За разлика от други мениджъри, никога не се оплаквам. Понякога имам чувството, че да играеш защитно е престъпление. Този стил обаче също носи резултати. Ние сме на точка от класиране напред в Шампионската лига и на една победа от гарантирано първо място в групата. Това е повече от добре“, каза Моуриньо.

Той коментира и младия вратар на Бенфика Миле Свилар, който беше с основна вина за гола на Маркъс Рашфорд от фаул. „Имах информация за техния вратар и казах на моите играчи да опитват да го притесняват при статични положения. Слагах футболисти около него при корнери, за да не може да излиза напред. Той обича да рискува, но това е често срещано при добрите вратари. Той нямаше късмет при нашия гол“¸добави Моуриньо.