Изкуство и Общество

2017 година е втората най-топла в историята

2017 година е втората най-топла в историята на планетата, откакто се води статистика, съобщи Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания на официалния си сайт.

Изминалият месец септември пък е четвъртият най-топъл, откакто се събират данни за температурите на нашата планета. Единствено 2016 година е била по-гореща от настоящата, сочи статистиката.

Температурите на Земята се измерват от 1880 година насам. Средните температури за 2017 година по суша и море са били с 0.87 градуса по Целзий по-високи от средните за изминалия XX век, които са 14.1 градуса по Целзий.

Африка може да се „похвали“ с най-горещия си септември, откакто се правят измервания на континента. В Европа, за сметка на това, ситуацията е малко по-хладна от обичайното. Ирландия и Австрия отчетоха най-студения си месец септември за последните години.

В Северна Америка е бил отчетен осмият най-топъл септември. В края на 2015 година във френската столица Париж беше прието споразумение, с което се цели спиране на климатичните промени и негативното въздействие на човешката дейност върху природата.