Спорт

Милан се издъни у дома, феновете освиркват

Милан завърши 0:0 в домакинството си на АЕК Атина в мач от Група D на Лига Европа. Двубоят бе в графата „задължителни“ за треньора на „росонерите“ Винченцо Монтела, като според медиите в Италия той е получил нареждане от ръководството да спечели следващите три поредни двубоя. Монтела и Милан се препънаха още в първия от тях.

„Росонерите“ създадоха доста положения, но топката така и не пожела да влезе във вратата на АЕК. Стражът на гостите Янис Анестис пък направи няколко невероятни спасявания. В крайна сметка Милан е на върха в класирането със 7 точки, пред АЕК с 5. Риека спечели като гост на Аустрия Виена и има 3 точки, докато австрийците са с една.

АЕК започна агресивно срещата, но въпреки това гол на Патрик Кутроне беше отменен заради засада. Иначе младокът изигра прекрасно положението, след като си спря топката на гърди и отправи атрактивен удар от воле. След това Мануел Локатели пробва късмета си от далечно разстояние, а удар на Кутроне с глава отново не попадна в целта.

Гърците обаче имаха най-добрата възможност след половин час игра, когато Матео Мусачио изненада Донарума със свое подаване. Андре Симоес опита да открадне топката, но стражът на Милан успя да избие с крака си. Малко преди края на полувремето Мантолас центрира и се получи рикошет в тялото на Сусо. Донарума обаче отново спаси.

Пред другата врата Андре Силва попадна на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от защитниците на…