Изкуство и Общество

Искат главата на Тереза Мей

Четиридесет депутати от управляващата във Великобритания Консервативна партия се договориха да подпишат писмо за недоверие към премиера Тереза Мей, съобщи The Sunday Times.

Макар че броят на заговорниците представлява само 8 процента от общия брой депутати консерватори в долната камара на парламента, достатъчни са само още 8 подписа за предизвикването на нови избори за председател на партията и евентуалната замяна на Мей на премиерския пост.

Недоволството на депутатите е предизвикано от затягането на преговорите за Брекзит от страна на Мей и липсата на ясна позиция по основните въпроси, посочва изданието. Според вестника някои министри в правителството на Мей също не са съгласни с позицията й по въпроса за излизането на Великобритания от ЕС.

Преговорите за развода между Лондон и Брюксел са тежки. Тереза Мей обеща на гражданите на ЕС, че ще могат да останат на Острова и след напускането на Европейския съюз. Въпреки това има много точки, по които няма разбирателство между блока и Великобритания.