Изкуство и Общество

Двама мъже се гавриха с бездомник

Германските сили за сигурност арестуваха двама мъже, които се гавриха и опитаха да подпалят бездомник в баварската столица Мюнхен, съобщиха местните медии.

В началото на този месец двама мъже се доближили до 51-годишния бездомник, който е спял на пейка късно през нощта до централната ЖП гара в града. Първо си направили няколко селфита със заспалия човек.

Малко по-късно с цигара запалили вещите му. Свидетели на действията им успели да изгасят горящите торби на бездомника, предотвратявайки трагичен развой на случката. Виновниците успели да избягат, качвайки се на влак.

В опит да проследят двамата мъже немските служби прегледали записите от охранителните камери и пуснали снимки на извършителите. Дни след инцидента двамата са задържани. Един от мъжете, 25-годишен италианец, е арестуван в Старнберг – малко градче южно от Мюнхен. Другият, който също има италиански паспорт, е задържан на работното си място. Двамата са признали вината си и казали на разследващите, че направили всичко, за да се позабавляват.

Подобен инцидент имаше на Бъдни вечер миналата година в Берлин, където група мъже от Сирия и Северна Африка подпалиха вещите на бездомен човек. Основният извършител беше осъден на шест месеца затвор.