Автомобили

Година и половина условно за руснак, блъснал дете с възпитателна цел

Шофьор, блъснал с всъдехода си дете и издевателствал над него „с възпитателна цел“ в гр. Призерск, Ленинградска област, получи условна присъда от година и половина, съобщава „За Рульом“. Провинението на десетгодишния Иван било, че „стрелял“ с автомат играчка по преминаващите автомобили.

Водачът на Nissan Pathfinder така се вбесил от забавлението на детето и приятелчето му, че направил обратен завой и погнал момчетата. На видеозапис, заснет от охранителна камера на магазин в близост до мястото на инцидента, се вижда как 54-годишният мъж блъска с всъдехода си Иван в гръб, след което слиза от автомобила и го принуждава да стои на колене в кишата в продължение на 15 минути, докато пристигнат повиканите полицаи.

Третокласникът бил предаден на родителите му, но подробностите им били спестени. Майката и бащата на Иван разбрали какво се е случило едва след като получили от познат записа от инцидента и завели детето на лекар, който установил контузия в областта на слепоочието и мозъчно сътресение. Семейството ще обжалва присъдата.