Интериор

Очарователен малък апартамент в Тайван [50 м²]

Очарователният малък апартамент, който ще ви покажем в този материал се намира в Ню Тайпей, Тайван. Жилището е с големина от 50 м² и е проектирано от студио A Lentil Design за млада двойка, която чака раждането на първото си дете. Малкият апартамент впечатлява със своята реконструкция, благодарение на която то се е сдобило с повече пространство, светлина и много чар.

Когато архитектите видели това място за пръв път, те открили пространство, разделено от стени в няколко малки стаи, което го правело визуално по-малко, отколкото всъщност е. След множество разговори със собствениците и внимателен анализ на пространството, дизайнерите решиха да реконструират жилището така, че да внесат в него голямо количество слънчева светлина и да го реорганизират напълно.

За да се отърват от тесните коридори и да намалят броя на стаите, дизайнерите създали отворено пространство с предназначение, превръщайки в дневна зона наличната втора спалня, която била с наистина малки размери. Благодарение на високите тавани, жилището разполага с помещение, разположено на втори етаж, което е предназначено за малка спалня, която да се превърне в родителска, когато бебето се роди. Стремейки се към ефективното използване на всеки сантиметър, дизайнерите създали красиво място за съхранение под стълбите.

Цветовата схема се основава на предимно светлите тонове с прозрачно ярки лимонови акценти и пастелни повърхности. Всичко тук е направено с любов и с идеята, че този малък апартамент ще се превърне в истински сладък дом за младо семейство, оживено от сладък детски смях.