Интериор

Как да използваме ъгъла в кухненското обзавеждане

Ъглите в кухненското обзавеждане най-често се използват неправилно, непълноценно или дори не се използват. В този материал ще обърнем внимание именно на това пространство, като ви покажем най-популярните начини да го използвате, превръщайки го не просто в пълноценно място за съхранение на кухненски принадлежности, но дори и в едно от любимите ви места в кухнята.

Ъгли Le Mans

Те са много популярни напоследък, благодарение на голямото удобство, което създават, както и на големия капацитет от пространство, което осигуряват. Популярни са като Le Mans ъгли и представляват шкафове с врати, които се отварят на 90 градуса, а вътре е вграден механизъм, който излиза навън, заедно с отварянето на врата. В повечето случаи полиците са на два етажа, което осигурява наистина достатъчно място за поставяне на всичко необходимо. Допълнително оптимизиране на пространството се постига и с възможността за регулиране на височината на отделните етажи.

Ъгли Magic

Това са също много популярен вид кухненски ъгли, особено подходящи за модулни кухни, тъй като са подходящи и за по-тесни пространства. Интересното при тях е, че при отваряне на вратата, стелажите излизат едновременно напред и се завъртат паралелно с ъгъла на вратата. Това осигурява удобен достъп до всичко, което е поместено в това пространство, независимо колко дълбоко е скрито.

Ъгли Lazy Susan

Това са нашите фаворити. Тук имаме система, която върти два или повече плота, като по този начин може бързо и лесно да подредите и достигнете различни по размери тенджери, тигани и други кухненски уреди и принадлежности. Тази система се препоръчва, когато искате да се възползвате от дълбочината на шкафа максимално.