България Север

Областният управител прие президента на Международния фонд „Единство на православните народи”

Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров прие днес президента на Международния фонд „Единство на православните народи” Валерий Алексеев и Васил Антонов, който е заместник-председател на Комисията по вероизповеданията и член на Интерпарламентарната асамблея по православие.

Проф. Алексеев бе в Плевен като част от руската делегация, поканена от кмета Спартански по повод 140-та годишнина от освобождението на Плевен. В разговора си с областния управител Мирослав Петров той високо оцени тържественото отбелязване на тази паметна историческа годишнина. По този повод проф. Алексеев сподели, че през следващата година Интерпарламентарната асамблея навършва 25 години и тече подготовката на поредица мероприятия за това събитие.

Темата за културните инициативи засегна и проведения през лятото на тази година пленер по живопис „Хелиополис” в Обзор, изложбата от творби на който бе представена през септември и в Плевен.

„Плевен и населените места на територията на Областта предлагат много интересни места както за исторически туризъм, така и за творческо вдъхновение”, каза областният управител Мирослав Петров. Той накратко се спря на обектите, превърнали се в емблема на паметта и признателността на българския народ към загиналите за освобождението на Плевен, както и на римския град Улпия ескус и великолепния парк „Кайлъка”.

Материалът Областният управител прие президента на Международния фонд „Единство на православните народи” е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.