Изкуство и Общество

Снежни бури блокираха Западна Европа (СНИМКИ)

Летище „Завентем“ в Брюксел спря работа заради обилния снеговалеж. Ръководството на аерогарата призова пътниците да не се отправят към летището „до второ нареждане“.

Над сто полета са отменени, а няколко десетки са били пренасочени към Лиеж и Дюселдорф. В ранните следобедни часове бе съобщено, че едната от трите писти е почистена и няколко самолета са успели да излетят, като първа е била машина на израелските авиолинии. Поне до 19.00 ч. българско време летището няма да приема пристигащи самолети.

Пътните служби съобщават, че е постигнат нов рекорд на задръстванията в страната – над 1000 километра. Въпреки че снежна покривка почти не се натрупа, градският транспорт и пътните артерии в Брюксел днес бяха почти изцяло парализирани.

Силният снеговалеж в Холандия доведе до затварянето на училища и предприятия, а властите призоваха населението да си остане вкъщи. Местната метеорологична служба обяви най-високата степен на тревога, червен код, предупреждавайки за „изключително опасни“ условия в цялата страна.