България Север, Спорт

Коледен турнир по баскетбол тази събота в зала „Орловец“

BGO Software Баскетболна Лига организира свободен коледен турнир в град Габрово – Basketball Christmas 2017 Gabrovo!

Надпреварата ще се проведе тази събота, 16 декември, в зала „Орловец“, като турнирът е свободен и всеки непрофесионален отбор има възможност вземе участие.

Форматът на турнира ще бъде изцяло коледен, като идеята е през целия ден в зала „Орловец“ да се създаде страхотна атмосфера на баскетболен празник.

В състезанието ще участват осем отбора, които след свободен жребий ще бъдат разпределени в две групи по четири отбора.

В групите отборите ще играят всеки срещу всеки по веднъж. Тимовете, завършили на първо място в групите, ще се изправят един срещу друг във финална среща, която ще определи шампионът на Basketball Christmas 2017 Gabrovo!

Турнирът ще се състои в един ден, поради характерът му и това, че отборите ще имат повече от една среща в един ден, срещите ще се играят в скъсено време – 2 x 10 минути, а финалът ще бъде 2 х 15 минути.

Жребият за разпределянето на отборите по групи ще бъде изтеглен на техническа конференция непосредствено преди началото на турнира.

За участие в Basketball Christmas 2017 Gabrovo заявки подадоха отбори от седем града в България и един отбор, който ще пътува от Сърбия специално за турнира.

Отборите, които ще участват в турнира са: „Майна Таун“ (Пловдив), „Хебър“ (Пазарджик), „БК Приятели“ (Димитровград), „Хелга“ (София), „Предаторс“ (Плевен), „Локомотив“ (Горна Оряховица), „ТУ – Габрово“ (Габрово), „Младост“ (Босилеград, Сърбия)

Всички срещи ще се излъчат в реално време по Баскетбол ТВ. Първата среща от турнира ще бъде с начален час 13.00 часа.

Участниците трябва да бъдат в зала Орловец в 11:00 часа за началото на техническата конференция!

Всички габровци, жителите на региона и фенове на любимата игра, могат да заповядат в зала Орловец, за да напълним залата и заедно да създадем един страхотен баскетболен празник.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730