Автомобили

Най-красивите германски автомобили

Могат да се съставят и съществуват какви ли не класации от какви ли не специалисти за най-красив автомобил, но все ще се намери някой да оспори рейтингите. Въпреки това в Европа, с течение на времето, една дузина автомобили са се наложили като най-красивите четириколесни на Стария континент. Сред тях преобладават италиански, немски и френски, но сега ще спрем вниманието ви на два германски автомобила, които са истински шедьоври в дизайнерско отношение.

BMW 507

Възраждането на автомобилното изкуство става в началото на 50-те. Тогава на бял свят се появява шедьовърът BMW 507. Въпреки че по онова време тази кола не се ползва с особен успех и от нея са произведени само 252 бройки, днес тя е еталон в дизайнерско отношение и служи за пример при разработката на новите спортни модели със синьо-бяла емблема.

Porsche 911

Няколко години след 507 в пантеона на славата се появява още един немски автомобил. Става дума за легендарното Porsche 911. То е показано за пръв път на автосалона във Франкфурт през 1963 година под индекс 901. Заради запора от страна на Peugeot за използване на цифрата 0 в средата на модела, Porsche сменят номерацията на 911, като и до днес това число е символ на марката.