България Юг

Домашни понички с шоколадова глазура

Домашни понички с шоколадова глазура 1/2 кг брашно45 г масло2 яйца170 г захар240 г кисело мляко1 ч.л. бакпулвер1 щип. сол200 г шоколад1 с.л. масло
Рецепта:
Маслото (45 г) се разтопява. Яйцата (2 бр) се разбиват със захарта (170 г), а след това се добавят брашното (1/2 кг), бакпулверът (1 ч.л.) и солта (1 щип.).
Киселото мляко (240 г) се разбива и след това се добавя към сместа. От тестото се оформя топка, която се поставя в купа и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се в хладилник за 30 минути.
След това тестото се оформя като руло. Нарязва се на еднакви парчета. Всяко парче се оформя на топче, като се търкаля между дланите….