Автомобили

Тест и цени на новото BMW X3

Предишното Х3 безспорно беше добро. Кросоувърът съчетаваше в себе си динамично управление, пълноприводна трансмисия xDrive, мощни двигатели и комфорт. Точно поради тази причина пред германските специалисти се появи сложната задача, задължително да направят третата генерация още по-добра.

Автомобилът, който беше показан в интернет през лятото и направи публичната си статична премиера през септември във Франкфурт, вече е у нас, а екипът ни направи обстоен тест драйв на модела. Дали новото Х3 ще продължи да отстоява званието на един от най-добрите кросоувъри в сегмента? Това ще покаже времето, но първоначалните ни впечатления са предимно положителни.

Екстериор

Новото Х3 изглежда някак си по-ярко от предшественика си. Новата визия се дължи основно на един от най-младите дизайнери в баварската фирма Келвин Люк, който работи над рестайлинга на BMW 1er и на сегашното Х1. И като се вижда, при новата Х3-ка фаровете отново са отделени от радиаторната решетка. Стоповете са с намалена височина и придават повече динамика на автомобила.

Що се отнася до габаритите, то новото Х3 е по-голямо от първото Х5 (4 716 мм). Междуосието е нараснало с 54 мм, а в същото време масата е намалена с 55 килограма спрямо досегашната втора генерация на Х3. В стандартните си версии новото SUV изглежда умерено агресивно, но това коренно се променя в най-наточената xDrive M40i версия, която е с 20-цолови гуми и ефектен екстериорен обвес….