Автомобили

Двуврата S-Klasse за бедни и богати българи

У нас, за много от водачите на моторни превозни средства е от изключителна важност возилото им да излъчва лукс, мощ и престиж. Повечето такива автомобили са скъпи, но не всички. А какво по-разточително от купе с две врати, направено върху базата на S-Klasse на Mercedes?

Днес ще ви обърнем внимание на един автомобил, който е пряк наследник на Mercedes-Benz SEC (W126), а него го наследява Mercedes-Benz S-Klasse Coupe (W217). Познахте. Става дума за Mercedes-Benz CL – двуврат седан с огромни размери, побиращ целият възможен лукс на своето време. CL се прави през периода 1992 – 2013-а.

В различните си версии и години на производство цените на тези коли в България варират от малко над 5 000 до 100 000 лв. У нас могат да се открият добри екземпляри както от W140, така и от W215 и W216 сериите. Това, което трябва да знаете за купето на база W140 е, че то ще ви държи по-близо до гангстерския имидж, макар второто и третото (W215 и W216) да са по-чести участници в хип-хоп клиповете.

Именно те са и по-култивирана интерпретация на модерния персонален разкош, но и респективно – доста по-скъпи. Ако заложите на W215, например и държите да изпъкнете пред разбирачите, то задължително трябва да изберете версията CL600, която е с дванайсетцилиндров двигател и е произведена в учудващо малко бройки.

Тези автомобили обаче са зверски скъпи за поддръжка, но пък определено ще бъдете забелязани, а какво ще си помислят за вас… това е друг въпрос, на който не…