Интериор

Малък апартамент с модерен и практичен интериорен дизайн

Днес ще разгледаме интериора на един наскоро завършен малък апартамент, принадлежащ на младо семейство. Оформлението на жилището изпъква със семпъл дизайн, функционалност и е създаден така, че да удовлетвори всички основни потребности на младите собственици – създаване на семейство, успех в кариерата и срещи с приятели у дома. Нека да разгледаме интериора по-подробно, като обърнем внимание на важните подробности.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ОФОРМЛЕНИЕТО

Апартаментът е планиран възможно най-удобно и разбираемо, като в двете налични стаи са разположени спалня и всекидневна, съчетана с кухня и трапезария. В малкия коридор е осигурено място за вграден гардероб, а банята,  която е от комбиниран тип (WC + баня) е разположена точно срещу входната врата.

В основното помещение откриваме удобен кухненски бокс поместен в малка ниша и трапезарна маса, разположена в близост до прозореца. Така, центъра на стаята остава свободен, а диванът може лесно да се превърне в легло в случай, че гостите останат за нощувка.

ИЗБОР НА ЦВЕТОВЕ

Цветовата гама е добре обмислена, като са избрани предимно неутрални цветове, съчетани с нежни и спокойни нюанси на синьото. Таваните и стените са в бяло, а подът е покрит с ламиниран паркет, имитиращ тъмно дърво, което прибавя топлина и уют към неутралната обстановка. Белият цвят се балансира внимателно от елементи в ахроматични цветове като черно и графит.

Както вече споменахме, за акцент е избран красив, дълбоко заглушен нюанс на синьото, чийто хладен тон е идеално комбиниран с топлия цвят на пода и кухненските мебели.

Забележително е решението да се избере една палитра от нюанси за целия апартамент, така че визуално всяка от стаите, независимо дали това е банята или спалнята е продължение на основното помещение.

МЕБЕЛИ И АКСЕСОАРИ

Обзавеждането на апартамента се формира от мебели с прости форми, благодарение на което, жилището изглежда модерно и стилно. Например, мебелите за дневната са с оригинален дизайн, който включва нисък скрин с хаотично разположени фасади и рафтове, фиксирани върху вертикални метални стълбове в черно.

Кухнята е със семпъл дизайн, който изглежда много комфортно, като на показ са изложени мивката, котлоните и фурната, а останалите домакински уреди са скрити зад гладките фасади без дръжки. Единственият въпрос, който възниква при прегледа на кухненските мебели, е очевидната липса на хладилник.

Обърнете внимание на осветителната система на всички стаи – в тях няма да намерите класически големи лампи, свещи или дизайнерски устройства с абстрактна форма. На тавана в дневната, както и в кухненския бокс и коридора са монтирани тръбовидни осветителни тела, които доставят концентрирана светлина над въпросните зони. Над трапезарията откриваме полилей с класическа кръгла форма, допълван от две висящи лампи с по-малък диаметър в зоната на дивана. Същият сценарий на осветление се прилага в спалнята и в банята.

БАНЯТА

Въпреки желанието на собствениците, размерите на помещението не са позволили поставянето на вана. Независимо от това, пространството е планирано възможно най-удобно и разумно. В задната част на банята е позиционирана просторна душ кабина, до която има мивка, оборудвана с удобен шкаф и огледало с осветление. Никой обект не е излишен и нищо не пречи на свободното движение в пространството на малкото помещение.