Автомобили

Най-големите автомобилни гробници

По тези места едва ли ще чуете рев на двигатели. Само падащите листа нарушават покоя на автомобилите, които преди много време са порили вятъра, но сега гният под открито небе. Показваме ви някои от най-големите автомобилни гробници в света.

Кауфдорф (Швейцария)

Градчето е с население от едва 1000 души, а автомобилите в гробището до него са в пъти повече. Гробницата на коли датира от 1930 година и в нея има автомобили произведени от тогава, та чак до 2000 година. През 2008-а правителството на Швейцария постановява гробището да бъде ликвидирано. Голяма част от колите са продадени на търг, а тези, които не подлежат на реставрация са откарани за рециклиране чрез преса.

Пустинята Мохаве (САЩ)

Там има какви ли не автомобилни гробници, но една се откроява по своите мащаби и по това, че в нея „почиват“ само специализирани превозни средства. Става думи за т.нар. линейки, които се събират там от края на 70-те години на миналия век.

Такси гробище (Китай)

В Края на ХХ век икономиката на Китай бележи стремителен ръст и респективно с това започва да се обновява автомобилния парк. Обновяват се и такситата, а старите, които са милиони, са отправени на заслужена почивка в специализирани автомобилни гробища.

Old Car City (САЩ)

Това е едно от най-големите авто гробища в света. Автомобилите, които гният там са над 5 000, а всеки желаещ може да разгледа странната гора, разп…