Интериор

Интериор на апартамент с площ от 56 м², който се възползва от всеки сантиметър

След като една симпатична двойка купилa този незавършен апартамент, те потърсили вариант да създадат своя функционален дом бързо, евтино и ефективно. Така те се свързали с базираното във Ванкувър студио за интериорен дизайн Anthill Studio, с което се договорили заедно да разработят интериора на своя нов дом.

Интересното е, че собствениците на жилището имали много идеи, за това как да се възползват максимално от всеки квадратен метър на своето малко жилище. Дори и повече – те предварително се научили на работят с известния софтуер за 3D моделиране Sketchup, което им помагало да подготвят основните си идеи и общия план за процеса на проектиране.

Главните акценти на интериора са съхранението, функционалното оформление и семплите материали. Основният материал, използван почти навсякъде в интериора е брезовия шперплат, които се допълва от акценти в бели, първично сини, жълти, червени и зелени нюанси, целящи да разнообразят и освежат интериора. Неутралната основа, която е постигната от използването на шперплата, предлага на собствениците един неутрален фон за техните интересни колекции. 

Основното помещение предлага светла и привидно просторна всекидневна, съчетана с компактна и цветна кухня. Интересното тук е, че всеки удобен сантиметър от пространството е зает от различни шкафове, лавици и гардероби за съхранение на вещи, а също така има и доста скрити мебели и уреди, които се показват само, когато реално се използват.

Основната спалня е очаквано малка, но е достатъчно функционална и изпълнена с интересни елементи, вписваща се перфектно в цялостната визия на жилището. Тя е отделена от основното помещение, посредством плъзгаща се врата, зад която откриваме едно наистина интересно оформление на стаята. Леглото е построено върху платформа с изобилие от място за складиране отдолу. До самата спалня има голяма библиотека, а цялата отсрещна стена е превърната в голям и удобен гардероб с огледални врати.

Жилището разполага и със стая за гости, която се използва основно като домашен офис, но е снабдена и  с легло тип Мърфи (вградено в стената), което отново е обградено от многобройни и удобни шкафчета. Килерът пък е превърнат в малко шивашко ателие, където собственичката често практикува своето хоби, въпреки ограниченото пространство.

Интериорът на това малко жилище е доказателство, че когато има желание, винаги се намира начин за създаването на уютен, функционален и приветлив дом, въпреки ограниченията наложени от малките пространства.