Спорт

Моуриньо скочи срещу системата ВАР

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира ситуацията с отменения гол на Хуан Мата в срещата с Хъдърсфийлд (2:0) за ФА Къп. Това се случи след намесата на системата ВАР (б. р. видео асистент рефер). Португалецът има някои забележки към ситуацията.

“В Португалия имаме ВАР и аз съм запознат добре с нея. Чувството е страхотно, когато се установи истината. Има обаче и някои проблеми, а такъв бе и случаят днес. Ако се спазва стриктно протокола, системата трябва да се използва за коригиране на очевидни съдийски грешки. В този случай обаче не може да се твърди, че имаше очевидна грешка. Знаем, че още се експериментира и трябва да приемем случилото се. Още повече, че сега е лесно, след като победихме с 2:0. Ако се следва стриктно протокола и се коригират очевидни грешки, всички ще са щастливи”, смята Моуриньо.

Специалистът разкри още, че нарочно не е казал на футболистите си какво точно се случи в тази ситуация, за да не ги разконцентрира, пише „Sportal“.

“Трябва да можеш да се справиш с разочарованието, когато решението не е в твоя полза. Трябваше 20 пъти да повторя на моя анализатор да замълчи, за да не разберат играчите какво се случва. Не исках те да знаят, че всъщност няма засада и да се разочароват. Анализаторът седеше на компютъра и аз му казах за замълчи и да гледаме напред”, допълни португалецът.