България Север

Общинският съвет увеличи капацитета на Социалния патронаж със 100 потребители

По предложение на кмета Георг Спартански на днешното си заседание общинските съветници решиха броят на потребителите на Социалния патронаж в Плевен да нарасне от 300 на 400 потребители. Спартански обоснова предложението си с непрекъснато нарастващия брой на търсещите тази услуга.
„След анализ преценихме, че има нужда от значително повишаване на капацитета и вложихме близо 80 хиляди лева за осигуряване на ново ефективно оборудване на кухнята и два автомобила за доставка на храната. Обезпечаването на нуждата налага увеличаване на капацитета с още 100 места или 25 процента” – заяви пред съветниците кметът.
Според него по този начин общинската администрация ще отговори на очакванията на повече възрастни, болни и самотни плевенчани. Решението е свързано и с известно увеличаване на числеността на персонала с 3 и половина щатни бройки. Средствата за заплати на тези хора ще бъдат взети от резерва за непредвидени и неотложни разходи, уточни кметът.
Решението беше прието с 35 гласа и влиза в сила от 1 март.

Материалът Общинският съвет увеличи капацитета на Социалния патронаж със 100 потребители е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.