България Север

Двама гастролиращи „алоджии“ си получиха заслуженото

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово двама мъже бяха осъдени за извършена телефонна измама, информираха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Делото бе решено по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимите се признаха за виновни и приеха за верни фактите, изложени в обвинителния акт.

Йордан Й. на 49 години бе осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода, при строг режим. Съучастник му Румен Ж. на 56 години ще изтърпи наказание от една година и два месеца лишаване от свобода, също при строг режим.

Двамата мъже от Русе бяха признати за виновни за това, че на 28 февруари м.г. в Габрово, Йордан Й. при условията на опасен рецидив, след предварителен сговор помежду си и с неустановено по делото лице, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у жена от Габрово, че за провеждането на полицейска операция по залавянето на измамници е необходимо да даде пари и златни накити, които впоследствие ще й бъдат върнати, с което й причинили имотна вреда в размер на 1 501,14 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730