България Север

Кубинският посланик: Българските предприемачи не познават икономическата ситуация в Kуба

Една от основните причини за ниското ниво на икономическите отношения между България и Куба е липсата на достатъчно информация за развитието на кубинската икономика в момента от страна на българските предприемачи. Това заяви пред журналисти в клуба на БТА Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе – посланик на република Куба у нас, който от встъпването си в длъжност посещава за първи път Плевен.

Посланикът на Куба се срещна с кмета Спартански

Той подчерта, че икономическите връзки между двете страни в момента са доста скромни и сближаването на производителите и търговците от нашите държави е една от основните задачи на кубинската дипломация в последните години. По думите му подписаният договор между двете търговски камари – на България и Куба, ще съдейства за непрекъснато предлагане на пълна информация между двете страни. Посланик Сан Хорхе е убеден, че посещението на българската бизнес-делегация през ноември 2017-та на Международния индустриален панаир на Куба и срещите с кубински министри ще допринесе за ново качество на икономическите връзки между България и Куба.
Посланикът припомни, че през 80-те години на миналия век България е била третият по големина търговски партньор на Куба, след Съветския съюз и ГДР.

Материалът Кубинският посланик: Българските предприемачи не познават икономическата ситуация в Kуба е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.