Спорт

Знаменосецът на България отпадна още в квалификациите

Знаменосецът на България на Олимпийските игри в ПьонгЧанг – Радослав Янков отпадна още в квалификациите в дисциплината паралелен слалом в сноуборда, съобщава topsport.bg.

Българинът не успя да стигне до 1/8-финалите. Той даде общо време 1:26,04 минути от двата манша и остана на 19-ото място.

Радослав Янков очаквано остана разочарован от 19-ото си място в квалификациите в паралелния слалом в сноуборда на Олимпийските игри в ПьонгЧанг.

„В първото спускане не успях да се събера и от там дойде разликата. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро.

Напрежението оказа влияние. Може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите.

Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място – екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага.

Не успях да оправдая моите очаквания. Не са ми попречили очкванията на хората, макар от психологическа гледна точка това да ми повлия. Ще направим анализ на сезона и започваме отново. Един цикъл свърши и започва нов.

Гледаме напред. Пекин ме очаква, стига да съм здрав“, каза Янков.

Представителката ни при жените в същата дисциплина – Теодора Пенчева, също не успя да впечатли. Тя завърши на 27-ата позиция с общо време 1:38,63 минути от двата ман…