Автомобили

Някой да търси бронирано… Peugeot 205 GTI?

Бронираните автомобили обикновено са лимузини или всъдеходи от висок клас. Съществуват обаче и изключения като това Peugeot 205 GTI от 1990 г., което си търси нов собственик срещу €37 500.

Горещият хечбек издържа изстрели и дори взривове с ниска мощност. Пътническият отсек е защитен от пътни стоманени листове и дебели стъкла, а окачването и спирачките са подсилени. Доработките увеличават теглото до 1 400 кг.

Уникатът е изработен от компанията Labbé по поръчка на шефа на холдинга Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно, който е най-богатият французин. Милиардерът иска обикновен автомобил, който да кара ежедневно без да се притеснява за сигурността си.

Бронираната 205-ица има кожен салон, климатик и усилител на волана – комбинация, каквато през 1990 г. Peugeot не предлага на 205. Арно кара колата няколко години, след което я зазимява в колекцията си, преди да я продаде на сегашния собственик.

Днес уникатът продължава да се намира в безупречно състояние. Навъртял е едва 14 700 и все още се води на името на Бернар Арно.