Изкуство и Общество

Премиер под ударите на закона

Израелският премиер Бенямин Нетаняху понесе тежък удар, след като още един негов близък сътрудник се съгласи да свидетелства срещу него в едно от разследванията за корупция срещу премиера в замяна на по-лека присъда, предаде Reuters.

Разкритието за постигнатото споразумение между следователите и бившия говорител на семейство Нетаняху Нир Хефец идва броени часове преди днешната среща между израелския премиер и президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон.

Хефец бе арестуван преди две седмици по подозрение, че е помогнал за приемане на медийни регулации, донесли стотици милиони долари на израелската телекомуникационна компания Безек, в замяна на благоприятно отразяване на Нетаняху и семейството му в популярния информационен сайт на компанията.

Мъжът беше освободен вчера.

В същото разследване вече се е съгласил да свидетелства за обвинението и бившият генерален директор на министерството на комуникациите Шломо Филбер, който е бил сред най-доверените хора на Нетаняху.

В друго разследване Нетаняху е заподозрян, че е приел луксозни подаръци от богати бизнесмени на обща стойност близо 300 000 долара.