Бизнес и Политика

Бойци и Съзидатели в надпревара за участие в Sofia Startup Expo 2018

За първи път в България ще се проведе Sofia Startup Expo 2018 (SSE). Това е изложение за стартиращи компании и нови предприемачи, които ще покажат иновативни продукти, технологии и услуги за производството и ежедневието, свързани със създаването на удобство, ефективност и по-високо качество на живот на хората.

Като платформа за подпомагане на иновациите, SSE ще обхване всички компоненти, необходими за започване и поддържане на стартиращ иновативен бизнес. Тук ще видите стартъп фирми, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании от цeлия свят. Амбицията на организаторите е SEE да се превърне в мястото за среща на създателите на технологиите, иновационните мениджъри и инвеститорите, които да изграждат партньорства и да оформят бъдещето.

Ще бъдат включени и две нови програми за участие на стартъпи в Sofia Startup Expo 2018 г. Това обявиха организаторите на първото изложение за стартиращи иновативни фирми в България.

Това са Програма „Съзидател“ и Програма „Боец“, които очакват добрите идеи с бизнес потенциал в Креативната зона (Сreate zone) на изложението.

Програма „Съзидател“ (Founders Program) е специално разработена за стартъпи в начална фаза на развитие, но с големи амбиции. Създателите им ще получат работна маса (площ от 2 кв.м.), за да представят идеите си и достъп д…