Интериор

Британска филмова легенда: Време е за пенсия (ВИДЕО)

Сър Майкъл Кейн – една от живите легенди на британското кино, предусеща скорошния край на актьорската си кариера, съобщи Contactmusic.

Актьорът, който на 14 март ще стане на 85 години, се е снимал в повече от 167 филма. Познат е с ролите си в „Алфи“, „Гамбит“, „Италианска афера“, „Хванете Картър“, „Човекът, който искаше да бъде крал“, „Батман в началото“, „Престиж“, „Черният рицар“, „Генезис“, „Черният рицар: Възраждане“, „Зрителна измама“, „Зрителна измама 2“ и много други.

Сред многобройните му отличия са две награди „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля – за „Хана и нейните сестри“ и „Правилата на дома“.

В интервю за сп. Timeout сър Майкъл Кейн споделя: „Винаги съм казвал, че човек не се пенсионира от киното, а обратното – киното го пенсионира. Мен все още не са ме пенсионирали, но усещам, че краят наближава. Скоро ставам на 85 и в представата ми за рая не се вписва да съм на крак от 6,30 сутринта и да уча шест страници диалог“.

Кейн признава също, че никога не е отказвал предложена му роля, но има няколко филма, в които съжалява, че се е снимал. Сред тях е „Роякът“ (1978). Въпреки че го окачествява като една от най-лошите продукции, в които е участвал, актьорът казва, че е имало какво да научи от екранните си партньори във филма – иконите на ки…