Автомобили

Защо унищожиха това Ferrari?

Британската полиция разпространи сърцераздирателно видео от унищожаването на Ferrari 458 Spider. Суперколата принадлежи на Захид Хан, милионер и крупен наемодател от Бирмингам, който се заканва да съди властите заради неправомерното според него посегателство срещу собствеността му.

Сагата с бялото Ferrari датира от миналия април, когато срещу 31-годишният Хан завели дело наематели, които дълго време притискал и накрая изхвърлил на улицата. Младият мъж се появил пред съда с колата и я паркирал пред главния вход в нарушение на всички правила.

При полицейската проверка било установено, че документите на автомобила не са напълно изрядни, няма застраховка и съществуват подозрения, че е краден. Хан твърдял, че е купил „ферарито“ на търг и всичко е законно, но не срещнал съчувствие.

Освен че бил осъден на 150 часа общественополезен труд, милионерът се простил с колата, която била конфискувана. Инспекцията установила, че е удряна тежко и е била бракувана. Това я поставяло в категория B по британските закони с описанието „unroadworthy“ (негодна за употреба по пътищата), което подпечатало присъдата ѝ.

Хан възнамерява да търси обезщетение за бялото Ferrari, за което бил платил £200 000 (€227 811). Според него с унищожаването на суперавтомобила полицията в графство Уест Мидланд го лишила от шанса да прибере дори по-голяма сума, ако го бе продал на части.