България Север

Ден на биоетиката се провежда за пети път в МУ – Плевен

Медицински университет – Плевен отново ще е домакин на уникалното за страната ни научно събитие „Ден на биоетиката“. Началото беше поставено през 2014 г. от проф. д-р Силвия Янкуловска, дмн, декан на факултет „Обществено здраве“.

Поредното пето издание на Деня на биоетиката ще се проведе на 19 април /четвъртък/ под мотото „Етика и медицински технологии“. Откриването е от 9 часа в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център.

Гост-лектор е проф. Кенет Гудман – основател и директор на Института по биоетика към Медицинския университет в Маями, основател на Американската асоциация по медицинска информатика и основател на Североамериканския център по етика и здравно-информационни технологии.

С интензивна програма в един ден се дава възможност на всички, които професионално се занимават с биоетика – студенти, докторанти и специализанти от различните медицински специалности, академични кадри и широката общественост, да чуят лекции на утвърдени чуждестранни биоетици и презентации на участници от България. Досега гост-лектори на събитието са били проф. Хенк тен Хаве (Доктор Хонорис Кауза на МУ-Плевен), проф. Лучана Каенацо, проф. Ренцо Пегораро и д-р Елс Макелберг.

 

Материалът Ден на биоетиката се провежда за пети път в МУ – Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.