Бизнес и Политика

Пулсар представя дългоочакваното ново издание на видеоиграта God of War

Преди 12 години, основите на една от иконите на съвременния гейминг бяха положени с историята за спартанския воин Кратос, когото серия от драматични събития изправят в двубой срещу самия бог на войната Арес. Още в тази първа игра, считана от мнозина за най-доброто издание на култовия PlayStation 2, бяха поставени фундаментите, върху които стои успешният франчайз – мрачно, брутално и кърваво фентъзи, заменящо познатите ни джуджета и елфи с богове и чудовища от древногръцката митология, продукция на холивудско ниво с много умела режисьорска работа не просто в кътсцените, но и в самата игра, както и визия, изпреварила времето си. Последва продължение за PlayStation 2 плюс няколко приключения встрани от основната сюжетна линия, като в крайна сметка сагата за Кратос достигна епичния си финал в God of War III на PlayStation 3 (по-късно третата част се сдоби и с ефектен римастър за PlayStation 4).

Сега дойде моментът Кратос да се завърне подобаващо на конзола от ново поколение, за да се възползва подобаващо от възможностите на PlayStation 4, както и от допълнителната мощ на PlayStation 4 Pro. Световната критика обяви крайният резултат като зашеметяващ, а единодушното мнение, че бойните механики, визията, историята и цялостният дизайн на новия God of War оформят развлекателен продукт от ново поколение, налагащ нови стандарти на игралната сцена.

Играта, разработена от Sony Santa Monica посрещна премиерната си дата на 20 април с впечатляващата сборна оценка от 95/100 в Metacritic, класирайки се като най-високо оцененото заглавие във франчайза, като втората най-високо оценена игра за PlayStation 4 (след The Last of Us Remastered) и най-високо оценената нова и оригинална игра за конзолата на Sony. Както и като най-високо оценената игра на 2018 г., без значение от платформата.
Когато уважавани световни медии дават на дадена игра рядко срещаната перфектна оценка от 10/10, това със сигурност бележи събитие на игралната сцена, което няма как да не привлече вниманието на запалените геймъри. И да накара хора, които до момента не са имали сериозен досег с игрите, да изпробват тази нова форма на забавление при положение, че според множество заслужаващи доверие източници, God of War е перфектната игра.
Какво можем да очакваме от новия God of War? Въпреки абсолютно категоричния си от сценарна гледна точка финал, на всички беше ясно, че от Sony няма да погребат култовия персонаж и успешния си франчайз, така че оставаше единствено въпросът как точно ще бъде продължена историята. Отговорът изненада всички, защото в новата част от сагата ще открием, че Кратос е загърбил изгарящият го гняв и божествените си умения, за да заживее като обикновен човек в дълбокия север. В царството на скандинавски богове и чудовища. Именно в този суров и безпощаден свят той трябва да се бори за оцеляване. И да научи сина си да прави същото, защото в новия God of War самотникът от предишните игри, който сякаш беше оставил всичките си човешки емоции и способността да обича в миналото си, се е сдобил с наследник.

Ще успее ли някогашният древногръцки бог на войната да се превърне в бащата, който така и не успя да бъде някога? Кратос е заменил пламенната импулсивност на свръх-човек, който търси решението на всичките си проблеми в насилието, с улегналата мъдрост и желанието да остави след себе си нещо различно от кървава диря през историята, но дали това ще му помогне да открие мира, за който копнее?

God of War идва на 20 април, за да ни представи нов терен на действието и драстична промяна в цялостната атмосфера, наред с класическия си и недостижим кинематографичен екшън и смазваща визия, изцеждаща максимума от възможностите на PlayStation 4. Новото приключение на Кратос вече е достъпно за предварителна поръчка в магазините на българската верига за видеоигри Пулсар, във всичките си бляскави издания и пакетни предложения, които могат да бъдат разгледани и поръчани тук: http://bit.ly/2DEDV2Q
Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=jCB36uNrZ9I