Интериор, Технологии

Климатикът като декоративен елемент в интериора

Често говорим за това как да направим така, че климатикът да се превърне в нещо повече от едно бездушно бяло тяло, трудно намиращо място в новия ни модерен и стилен интериор. С годините дизайнът на климатиците за домашно ползване се е променил драстично и въпреки това, климатикът не допринася за цялостната визия на помещението и често се задоволяваме с това да го направим незабележим.

Решихме да ви предложим няколко идеи с помощта, на които бихте могли да превърнете климатика в интересен декоративен елемент, част от красивия интериорен дизайн.

 

Обличане

Обличането на вътрешното тяло е страхотен бюджетен метод, към който може да се прибегне във всеки случай. Използват се панели, изработени най-често по поръчка от дърво или друг материал, така че крайният резултат да се впише в настоящия интериор.

Тук обаче има една важна подробност, която задължително трябва да бъде съобразена. В подобен случай трябва да внимавате при избора/изработката на самия декоративен панел, тъй като той трябва да осигури безпрепятствения поток, както на изходящия, така и на входящия въздух.

В примера виждате добра реализация на такова декориране, която осигурява цялостен отвор за изходящия въздух отдолу и решетъчна структура, която не пречи на входящия поток.

 

Вграждане в мебел

Един изключително функционален метод за интегриране на климатичното тяло и превръщането му в част от интериора. Вграждането на вътрешното тяло в мебел носи не само декоративни ползи, но и разширява функционалността на помещението, предлагайки допълнителни места за съхранение. Този сценарий ви позволява да прикриете кабелите и тръбите, които са неразделна част от климатичната инсталация в самата мебел, без да се налага да ги вкопавате, което пък от своя страна ви спестява къртенето на стената.

 

На показ

До тук ви показахме два метода, които „прикриват“ вътрешното тяло на климатика. Ами ако няма нужда да го крием? Ако вътрешното тяло на климатика е толкова красиво и функционално, че поставянето му на стената само по себе би повишило атрактивната визия на вашия дизайн? Може би повечето от вас си мислят, че това е невъзможно, но не бързайте – има какво да ви покажем.

Stylish е нов модел домашен климатик от Daikin, който изпъква със своя семпъл и адаптивен дизайн, изключително високия клас на енергоспестяване и богатия набор от съвременни технологии, които улесняват живота и се грижат за здравето ни.

Вътрешното тяло на климатика се предлага в три внимателно подбрани цвята, които перфектно биха паснали на всеки интериор, независимо дали той е решен в минималистично модерен или уютен рустик стил. Искрящо бяло, сребристо или черно дърво – три визии, напълно достатъчни, за да покрият всеки възможен сценарий на обзавеждане и стилизиране на вашия дом, гарантиращи перфектната приемственост на интериора. Освен, че получавате стилен климатик, избирайки Stylish, вие избирате най-компактния дизайнерски климатик на пазара с размери, които наистина впечатляват.

Не случайно стилът е силната страна на Stylish.
Дизайнът на климатика е дело на известния японски продуктов дизайнер Наоки Сакай, който умело вдъхва на машината от своята идеология за щастлив дизайн и живот. Известен с дизайна на популярни автомобили, мобилни телефони и дори дивани, чрез работата си по Stylish, той доказва, че е един от най-добрите в бранша.

Дизайнът далеч не е всичко, с което Stylish изпъква. В климатика са имплементирани много смарт технологии, благодарение на които ползването му е много по-лесно и ефективно. Ще обърнем внимание на три от тях, които ни впечатлиха най-много.

  • Оптимизиран въздушен поток

    Stylish използва специално проектирани клапи за създаване на ефекта на Коанда, осигуряващ по-фокусиран въздушен поток, който от своя страна дава възможност за по-добро разпределение на температурата в цялото помещение.

  • Сензор „мрежово око“ на Daikin

    Интелигентният сензор открива температурните разлики на различни повърхности като пода и стените и използва тази информация за равномерното разпределяне на температурата в помещението . Така например, ако част от подовото покритие е теракота, а друга – паркет, то теракотата със сигурност ще е с по-ниска температура, отколкото паркета. Сензорът открива тези температурни разлики и насочва въздушния поток, така че да ги коригира.

  • Online управление

    Онлайн управлението на нещата у дома не е нещо ново и революционно, но приложението Daikin Online Controller ви дава нещо допълнително.  То осигурява интегрирана работа с IFTTT. По този начин може да създавате различни сценарии, които климатика ви да следва. Така например, той ще промени работата си при смяна на времето, ще ви извести за което или пък ще се включи, когато напуснете офиса си на път към дома.

Надявам се, че сте успели да изберете начин за превръщане на климатика в декоративен елемент или пък може би сте се замислили за закупуването на нов такъв.

 

Искате ли да превърнете интериора на вашия дом в едно по-привлекателно място, а грижата за температурата да бъде в сигурни ръце?

Daikin ви дава възможност да спечелите един от страхотните климатици Stylish с включен монтаж, като отговорите на няколко въпроса и участвате в тяхната игра до 31 Май.

 

Участвай в играта