Интериор

Невероятен интериор на спалня с елементи от камък и дърво

В статията представяме един интересен интериорен проект за спалня, в която всеки любител на изтънчения интериорен дизайн би се влюбил. Помещението е част от цялостен проект за апартамент с големина от 106 м², дело на дизайнерите от Studio DE&DE.

Интериорният дизайн е съсредоточен около минималистичния стил с луксозни елементи от арт деко.  На пръв поглед, помещението изглежда лаконично, но благодарение на контрастната кафяво-сива цветова схема е постигната така необходимата динамика. Този ефект е постигнат чрез страхотната комбинация от текстури на мрамор и дърво, които са използвани много прецизно.

Асиметричният дизайн на MDF панелите в два цвята, които покриват част от стените на помещението, придават на интериора допълнителна доза динамика и специален чар. Меката светлина на вградените профилни осветителни тела подчертава минималистичните линии, като същевременно с това създава атмосфера на спокойствие и уют.

Дълбочината на интериора е постигната благодарение на умело използваните в декорацията на помещението огледала. Освен двете основни огледала, в интериора се открояват и огледалните врати на гардероба, които са покрити с решетъчна структура от дърво, създаваща мекота и уютно усещане.

Цялостната визия на пространството е добре балансирана, излъчваща спокойствие и домашен комфорт. Използването на мрамор по стените и дърво върху пода е ключов елемент, благодарение на който, въпреки минималистичния дизайн на помещението, спалнята е това, което трябва да бъде.