Интериор, Технологии

Идеи и съвети за декориране и организиране на стената зад телевизора.

Често стената, върху която е поставен телевизора, е фокусна в помещението и освен него, върху нея поставяме и други мебели и декорации, които предлагат разнообразни функции и създават различни впечатления, в зависимост от начина на подредба и декорация.

В днешния материал ще поговорим за начините на организация на тази стена, които ни помагат да постигнем интересни резултати, богата функционалност и красиви декоративни ефекти, благодарение на които стената с телевизора се превръща в един от най-интересните акценти от нашия дом.

Ще поговорим за различните начини за организация и декорация на стената, ще ви покажем интересни примери, които да ви дадат идеи и вдъхновение, чрез които да превърнете вашата ТВ стена в забележителен елемент от дома.

 

Функционалност

В много модерни домове забелязваме превръщането на стената зад телевизора във функционална система от открити и закрити рафтове, които осигуряват удобни и практични места за съхранение на предмети, книги, декорации и всичко останало. Изграждането на подобна система винаги е изцяло съобразено с помещението, интериорния стил и личните ви предпочитания. Ако стилът на интериора ви е модерен или минималистичен, най-вероятно ще изберете нещо със семпли линии и скрити дръжки, а пък ако сте заложили на винтидж или рустик стил е по-вероятно да заложите на дърворезба, ниши на показ и железен обков.

Без значение каква ще е визията на вградения модул за съхранение, щом сте избрали този вариант, за вас е важно да осигурите достъпност и удобство, така че се постарайте да създадете едно място, което ще е едновременно красиво ( да не забравяме, че все пак погледите ще са насочени главно към него) и функционално – с повече и различни по големина места за съхранение.



 

Ниша в стената

Поставянето на телевизора в специално създадена ниша в стената го прави изравнен с останалата част от стената и създава красива рамка около него, което го превръща в един наистина красив декоративен елемент. Поставен по този начин, телевизорът е по-малко забележим, когато не е включен, а вниманието се отклонява и оставя другите детайли в стаята да изпъкнат повече.



Функцията Ambient Mode, която е включена в новите QLED телевизори от Samsung, е нещото, което ще направи вградения в стената телевизор още по-впечатляващ или пък ще го накара напълно да изчезне, в зависимост от ефекта, който търсите.

Иновативната функция предлага богата функционалност, част от която е възможността телевизорът да показва предварително заснето изображение на стената зад него, като по този начин може напълно да се слее с интериора. Друга интересна опция е възможността да показва ваши собствени изображения или произведения на изкуството, които да превърнат телевизора в динамична рамка, закачена на стената.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ

 

Фокусна точка

Представете си стена с изчистена визия, в която телевизорът е превърнат в основна фокусна точка, а около него няма нищо друго или е заобиколен само от няколко малки предмета. Това е един страхотен и модерен начин за организиране на ТВ стената, създавайки наистина изчистена визия на помещението и лекота в интериора.

Избирайки този подход, вие не само ще създадете красива стена, но и ще подобрите цялостното мултимедиино изживяване, благодарение на липсата от разсейващи предмети около телевизора, така че вниманието ви да е насочено изцяло към големия екран, гледайки любимия си филм.




 

Над камината

Камината, била тя активна или декоративна, е един страхотен начин да внесете уют и топлина в интериора без значение от неговия стил. Поставянето на телевизора над нея ви гарантира прекарването на повече време седнали срещу камината и страхотното чувство на топлина и комфорт, идващи от горящия огън срещу вас. Вертикалната подредба на двата уреда ще направи така, че пространството да изглежда по-високо и просторно, което е един наистина желан ефект, когато говорим за интериора на вашето жилище.



 

Част от арт галерия

Един наистина стилен и елегантен начин да позиционирате телевизора на стената е като го обградите с произведения на изкуството и го превърнете в част от тях. Новите модели телевизори са с тънка и стилна рамка, а големият черен екран би се вписал перфектно между черно бели фотографии, например.

Изберете снимки или картини, които ви карат да се чувствате добре и съобразете техния стил, така че да съвпада с този на вашия интериор. Размерите съобразете с тези на телевизора и запомнете, че тук няма правила – експериментирайте и променяйте в движение.



За да постигнете наистина добри резултати, превръщайки телевизора в произведение на изкуството, изберете модел с наистина впечатляваща визия, но се оглеждайте и за нещо повече. QLED моделите от Samsung предлагат монтирането на стената, посредством иновативната стойка NO GAP, благодарение на която телевизорът буквално залепва за стената зад него.

Ако пък досадните кабели ви спират да направите крачка към създаването на впечатляваща арт галерия върху стената, то функцията „Невидима връзка“ ще елиминира този проблем. Невидимата връзка на QLED моделите събира захранващия кабел и всички други необходими за телевизора кабели в един единствен тънък и прозрачен кабел, който може да прикриете далеч по-лесно.

РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ