България, Оживление

Разкриха гръцко-българска мрежа за нелегална търговия с лекарства

Crimes.bg

Гръцки лекари и фармацевти бяха задържани от служители на гръцката полиция за нелегална търговия с лекарства чрез фирма в България. Според разследването, Гърция е ощетена с милиони евро от схемата, а много пациенти са били лишени от животоспасяващи лекарства.

Незаконният износ на медикаменти е продължил над пет години, като лекарствата минавали през фирма на лекар от Гърция, която имала представител в България. Българската фирма изнасяла лекарства за Европа, а част от тях оставали за българските лечебни заведения. Лекарствата са добивани чрез фалшиви рецепти, а в чужбина са продавани много по-скъпо.

В момента проверката на полицията и финансовото министерство на складове за медикаменти и аптеки продължава. Установено е, че гръцкият бюджет е източен с милиони евро.

В Солун са установени 400 неистински фактури за медикаменти, които са стрували на страната над 100 000 евро. Наложена е глоба на два склада за лекарства в град Триполи в размер на 12 милиона евро. Разследването устaновило, че центровете на престъпната мрежа се намират в Атина и на остров Родос.

Разследването продължава.

Автор:

Вашият коментар