Бургаски окръжен съд ще заседава по дело за кражба в особено големи размери срещу банда касоразбивачи. Делото срещу Диян Джабаров, Слави Славов, Живко Николов, Жельо Желев, Петко Профиров и Емил Георгиев започна в 09:30 часа. Те са обвинени по член 195, алинея 2 и ги очакват между 10 и 20 години лишаване от свобода. Прокуратурата е [...]

Автор: Касоразбивачи застават пред съда в Бургас за кражба на над 100 000 лева">Crimes.bg

"/>
MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

Касоразбивачи застават пред съда в Бургас за кражба на над 100 000 лева

19-годишен педофил примамвал малолетни момчета е задържан

Бургаски окръжен съд ще заседава по дело за кражба в особено големи размери срещу банда касоразбивачи.

Делото срещу Диян Джабаров, Слави Славов, Живко Николов, Жельо Желев, Петко Профиров и Емил Георгиев започна в 09:30 часа. Те са обвинени по член 195, алинея 2 и ги очакват между 10 и 20 години лишаване от свобода. Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства за съпричастността на бандата с обир на златарско ателие в Приморско през 2011 година. Тогава са откраднати 700 грама златни накити на обща стойност около 100 000 лева. Установено е, че бижутата са продадени в Турция след кражбата.

Групата касоразбивачи е заловена след наблюдение от страна на органите на реда в продължение на около 2 години. Лидерът, заедно с още трима души са задържани първи. Останалите участници са заловени след няколко съвместни акции на полицията в Варна, Ямбол и Бургас.

Предполага се, че водачът на групата е бургазлията Слави Славов, който обучавал останалите и намирал пазари за стоката. Той оглеждал обектите преди удара и го планирал. Мишена били главно компютърни клубове, магазини за компютри и компютърна техника.

Всяка цел била наблюдавана преди самия удар, за да могат крадците да проучат как се работи , къде се намира СОТ-а, има ли камери и други важни обстоятелства. Според обвинението, групата нападала по няколко обекта на седмица и понякога успявала да ограби между 3 и 4 офиса на нощ. Мъжете се занимавали с касоразбивачество в продължение на няколко години, нападайки само обекти, за които е сигурно, че имат гоялм оборот.

Предполага се, че през 2008 година са разбили сейф с 200 000 лева в Ямбол. Според следователите този обир е извършен от Слави Славов, Диян Джабаров и Петко Просеров, всичките от Бургас.

Автор: Касоразбивачи застават пред съда в Бургас за кражба на над 100 000 лева„>Crimes.bg

Споделете

PinIt