България Север, Общество

Финализират енергийното обновяване на 14 училища и детски градини

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Заключителна конференция по повод приключване изпълнението на проекта за създаване на съвременна образователна инфраструктура в община Габрово посредством прилагане на мерки за енергийна ефективност, ще се състои в сряда, от 11:30 часа в зала „Възраждане”. Това съобщи експертът “Публичност и визуализация” в Община Габрово Миглена Въгленова.

Инфраструктурният проект стартира на 13 декември 2010 г., а срокът за изпълнение беше 24 месеца. В резултат на строително-монтажните работи бяха внедрени енергоспестяващи мерки в 14 общински образователни институции. Реализираните дейности включваха подмяна на дограми, топлинна изолация, основен ремонт, модернизация и подмяна на отоплителни инсталации, изграждане на инсталации за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

 Общата стойност е 7 430 533, 78 лева, от които 2 629 845, 93 лева – съфинансиране от страна на Община Габрово.

Предстоящата конференция ще информира за приноса към устойчивото развитие на региона в резултат от проекта, удовлетворяващ нуждите от качествена работна среда и образователен процес.

Специални поздрави за публиката са подготвили деца от ЦДГ „Перуника”, вокална група „Усмивките на Габрово” при 6 ОУ „Иван Вазов” и ансамбъл „Габровче”.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730