База Данни Картини

Абитуриентката Стефка била следена, отвлечена и убита

Crimes.bg

По тялото на мъртвата абитуриентка от село Йоаким Груево – Стефка Маджарова са открити следи от насилие, става ясно от експертизата. Според събраните до момента данни, бившият й приятел Владимир я е пребил, а после я хвърлил в напоителния канал край селото.

Версията на разследващите сочи, че Стефка е имала среща с друго момче – Пенко вечерта на 12 юни. Двамата били в заведение в Кричим, когато забелязали, че ги следи автомобил със загасени фарове. По време на срещата момичето непрекъснато получавало съобщения и позвънявания от Владимир, които игнорирало.

Около 22:30 часа Пенко закарал Стефка обратно в Йоаким Груево, почти до дома й. Предполага се, че там се е състояла срещата й с 22-годишния Владимир, който шофирал втория автомобил на бащата на абитуриентката. Той някак я е придумал да се качи при него и я откарал в края на селото, до напоителния канал, където й нанесъл побой, бутнал я във водата и се прибрал да спи.

Опечаленият баща – Николай коментира, че дъщеря му никога не е имала любовно местенце с Владимир и постоянно му е повтаряла, че не желае да е с него. Мъжът я видял за последно около 17:30 часа на 12 юни, докато тя и Владимир разговаряли приятелски. Николай Маджаров заяви, че младият мъж е бил предупреден от брат му по-рано през седмицата да внимава как се държи със Стефка.

След огледа на автомобила е установено, че таблото е изкривено от удари, вероятно нанесени при побоя и съпротивлението на зрелостничката. Родителите й са покрусени и се чудят що за човек би направил подобно нещо. Те коментираха, че Владимир е можел да си отмъсти, но поне да я остави жива.

От своя страна обвиняемият твърди, че смъртта на момичето била инцидент. Той се опитвал да я прегърне, когато тя се подхлъзнала и паднала във водата. Опитал се да я спаси, но не успял, изплашил се, прибрал се и си легнал. Установено е, че той е бил вманиачен и постоянно преследвал момичето. Следял я във Facebook с три фалшиви профила и постоянно повтарял колко я обича и колко иска да бъде с нея.

Автор: Абитуриентката Стефка била следена, отвлечена и убита„>Crimes.bg