България Север, Общество

Крадци задигнаха близо 1500 лева от “Мерцедес”

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията разследва кражба на пари от автомобил, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В четвъртък в габровската полиция бил получен сигнал, че за времето от 12.50 ч. до 13.10 часа същия ден, неизвестно лице, използвайки техническо средство, е проникнало в товарен автомобил „Мерцедес”, паркиран в района на ул. “Първи май 1876″ в Габрово, откъдето била извършена кражба на чантичка със сумата от 1389 лв. По случая е започнато досъдебно производство.

Във връзка със зачестилите кражби на вещи от автомобили, криминалистите припомнят на собствениците на моторни превозни средства основните правила за недопускане на подобни престъпления: Винаги заключвайте вратите и багажника на колата, дори когато слизате за момент, да си купите кафе или вестник, да платите такса, да заключите вратата на гаража. Никога не оставяйте в колата си на видно място каквито и да било вещи, включително празни кашони и опаковки – крадците се чувстват длъжни да проверят какво има вътре. Особено привлекателни за тях са оставените в кабината или купето чантички, куфарчета и мобилни телефони. Не подценявайте ловкостта им!

От Областната дирекция на МВР допълниха още, че полицията в Дряново уличи две момчета за автори на кражба на вещи от камион в с. Скалско. В средата на седмицата бил получен сигнал, че през периода от 16-ти до 19-ти юни, неизвестно лице, след счупване на страничното стъкло, е проникнало в кабината на товарен автомобил „Волво”, като е увредило дясното странично огледало и част от арматурното табло. Автомобилът е бил паркиран в с. Соколово. Извършена била кражба на вещи и инструменти на обща стойност около 600 лв. След проведеното разследване за извършители на престъплението били уличени две момчета – на 14 и на 12 години.  Част от вещите, предмет на кражба, са намерени и иззети. По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730