България Север

Снимки: Танцов клуб цветница направи празника на село Равадиново ( община Созопол) по-пъстър и по-цветен

ravНа 22 юни, по покана на кмета Иван Пазвантов,  ТК „Цветница” при читалище „Развитие – 1893” град Елхово, се включи в празничните мероприятия  по случай 100 години село Равадиново.  Юбилеят на селото бе отбелязан с тридневни тържества, организирани от кметството на селото с помощта на община Созопол.

В изключителен празник се превърна съботната вечер за жителите и гостите на село Равадиново. Програмата започна с половин часово представяне на танцов клуб „Цветница”, които бяха заслужено аплодирани от насъбралото се множество.  „Танцов клуб „Цветница” направи празника ни по – пъстър и по – цветен!” споделят г-н  Пазвантов и жители на селото.

Голям интерес за зрителите предизвика и гръмването на топчето от кмета на село Гранитово – Христо Гечев, който отправи послания  и наричания за здраве към  всички равадиновци.

Невероятно  предизвикателство за „Цветница”  бе и участието на изпълнителите на Пайнер –  Поли Паскова, Здравко Мандаджиев и част от ансамбъл „Чинари”. Всички заедно, ръка за ръка,  показаха голямото разнообразие от хора в българския фолклор.

Целият този празник, приповдигнатото настроение, усмивките на хората и невероятното посрещане, превърнаха последното участие, за този творчески сезон, на танцов клуб „Цветница” в зрелищен финал, който ще се помни дълго време.

И накрая, след толкова много изяви и участия, елховският състав се възнагради с прекрасна  морска почивка в град Созопол.

„Приключваме творческият сезон изпълнени с ентусиазъм, заредени с нови сили и готови за нови предизвикателства”, казват от „Цветница”.